Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

   

                    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Ε.ΡΑ. 



    Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 το σχολείο μας πραγματοποίησε  εκπαιδευτική εκδρομή στην Ε.ΡΑ. (Ελληνική Ραδιοφωνία). Εκεί θα ήταν η πρώτη  φορά που θα συναντούσαμε τα τμήματα Α1 και  Α2 απ’ το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου με τα οποία  ως τότε επικοινωνούσαμε μόνο στο διαδίκτυο.
   Όταν φτάσαμε στην Ε.ΡΑ, μάς περίμεναν  έμπειροι δημοσιογράφοι προκειμένου να μας ξεναγήσουν στον χώρο. Αρχικά, μας πήγαν σε μια αίθουσα, όπου είδαμε κι από κοντά τις κονσόλες με τις οποίες λειτουργεί ο ραδιοφωνικός σταθμός. Εκεί , ορισμένοι μαθητές και από τα δύο σχολεία πήραν την πρωτοβουλία και βγήκαν ζωντανά στον αέρα. Αναφέρθηκαν στην εργασία που κάνουμε μαζί τα δύο σχολεία στο διαδίκτυο σχετικά με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Τα υπόλοιπα παιδιά μοιραστήκαμε σε ομάδες και πήραμε συνέντευξη από δύο δημοσιογράφους που εργάζονται στον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό. Έπειτα από αυτή την εμπειρία μπήκαμε σε μια μικρή αίθουσα παρακολουθώντας και μαθαίνοντας πράγματα για το μοντάζ.
    Μετά από όλα αυτά τα ενδιαφέροντα πράγματα, φύγαμε και γυρίσαμε πίσω στα σχολεία μας. Πραγματικά ήταν μια αξέχαστη εμπειρία την οποία όλοι οι μαθητές  θα ήθελαν να ζήσουν!!    Ευχαριστούμε  όλους τους δημοσιογράφους του σταθμού για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν και για τη φιλοξενία τους.
                                          Οι μαθητές του Α3 του 7ου Γυμνασίου