Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η εμπειρία μας από την επίσκεψή μας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ...


Ελένη Βλατάκη, Α1 ΠΠΓΗ

Πριν από λίγες μέρες συνέβη κάτι συναρπαστικό!  Το σχολείο μου επισκέφτηκε τον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ, όπου μικήσαμε μάλιστα σε ζωντανή εκπομπή!

Από το πρωί εκείνης της μέρας φαινόταν πως θα ήταν αξέχαστη!  Εφόσον θα πηγαίναμε μια εκπαιδευτική επίσκεψη, όλοι ήμαστε χαρούμενοι και χαλαροί. Περιμέναμε τα λεωφορεία (να έρθουν να μας πάρουν από το σχολείο) και, αφού πήραμε και τα παιδιά του 7ου Γυμνασίου ξεκινήσαμε για τον σταθμό. Εκτός από την ξεχωριστή εμπειρία και ανάμνηση που θα αποκτούσαμε είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους μαθητές του Α3 του 7ου Γυμνασίου, με τους οποίους αλληλογραφούσαμε. Μόλις φτάσαμε στον προορισμό μας, μπήκαμε στο κτίριο και με θαυμασμό κοιτάζαμε τα δεκάδες πόστερ στους τοίχους! Ο χώρος όπου στεγάζεται ο σταθμός ήταν αρκετά μεγάλος, με διαφορετικής λειτουργίας αίθουσες. Η αίθουσα υποδοχής ήταν διακοσμημένο με απλά αλλά συγχρόνως κομψά έπιπλα, δηλαδή τρεις πολυθρόνες, χρώματος μπλε, και ένα μακρόστενο τραπεζάκι. Πίσω από αυτά βρισκόταν η γραμματεία. Υπήρχαν κι άλλα γραφεία: για την ενημέρωση, για τα τηλεφωνήματα. Όμως το δωμάτιο που τραβούσε την προσοχή όλων ήταν το στούντιο καθώς και η κονσόλα! Το στούντιο ήταν υπέροχο!  Στο κέντρο του βρισκόταν ένα μεγάλο στρογγυλό τραπέζι καθώς και τρία μικρόφωνα. Υπήρχε και μια ταμπελίτσα που, όταν άναβε το κόκκινο, σήμαινε πως ήμαστε «στον αέρα». Πίσω από αυτό το δωμάτιο υπήρχε μια τεράστια κονσόλα · για να τη χειριστεί κάποιος, έπρεπε να έχει ταλέντο! Από αυτήν ελέγχονταν τα πάντα: τα τραγούδια, ο ήχος, οι ειδήσεις και ό,τι άλλο μπορούσαμε να φανταστούμε!
            Εκτός από την ξενάγηση που μας έκανε η διευθύντρια του σταθμού, στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβανόταν και η παρακολούθηση ζωντανής εκπομπής! Κάποιοι από εμάς μιλήσαμε σε αυτή την εκπομπή. Εγώ στην αρχή ντρεπόμουν, παρ΄ όλα αυτά «βγήκα στον αέρα». Το άγχος κα η αγωνία μετατράπηκαν σε ευχαρίστηση και ενδιαφέρον!
            Περάσαμε φανταστικά! Η καλή παρέα, η ξενάγηση, η ζωντανή εκπομπή, όλα έπαιξαν ρόλο στην ευχάριστη διάθεση του καθενός. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όλους να επισκεφτούν αυτόν τον σταθμό, διότι εκτός από τους ευγενικούς και συμπαθητικούς εργαζόμενους που διαθέτει, θα σας δώσει την ευκαιρία να μιλήσετε ζωντανά από το ραδιόφωνο.
            Ήταν μια αξέχαστη και πρωτότυπη εμπειρία, που θα μας συντροφεύει για πάντα.


Γιάννης Κονιδάκης, Α1 ΠΠΓΗ

Την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήσαμε μια εκπαιδευτική επίσκεψη με το σχολείο στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ. Η επίσκεψη αυτή αποφασίστηκε να γίνει στα πλαίσια μιας διαθεματικής εργασίας που κάνουμε με το Α3 του 7ου Γυμνασίου και έχει τίτλο «Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση στη ζωή μας».
Όταν φτάσαμε εκεί μας υποδέχτηκαν θερμά οι εργαζόμενοι του σταθμού. Μας είπαν πως παραξενεύτηκαν που επισκεπτόμαστε έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Στη συνέχεια μας έδειξαν τους χώρους όπου εργάζονται. Εγώ εντυπωσιάστηκα από το δωμάτιο όπου έχουν μια συλλογή από δίσκους βινυλίου. Μου άρεσε ακόμα η αίθουσα του μοντάζ και φυσικά το στούντιο.
Πήραμε συνεντεύξεις από πολλά ενδιαφέροντα άτομα. Εγώ συγκεκριμένα πήρα συνέντευξη από μια δημοσιογράφο και  πιστεύω ότι έμαθα αρκετά χρήσιμα πράγματα, όπως πώς γίνεται μια καλή συνέντευξη. Ακόμα κατάλαβα πως το να είσαι δημοσιογράφος δεν είναι εύκολη υπόθεση, γιατί δεν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και πρέπει να είσαι πάντα σε ετοιμότητα. Κάποια παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν ζωντανά σε δύο εκπομπές της ΕΡΑ και απαντούσαν σε ερωτήσεις όπως γιατί πήγαν εκεί, αν ακούν ραδιόφωνο κ.ά.
Πιστεύω ότι η εκπαιδευτική επίσκεψη στον ραδιοφωνικό σταθμό ήταν μια πολύ ευχάριστη και χρήσιμη εμπειρία. Περάσαμε πάρα πολύ καλά και πιστεύω πως μάθαμε αρκετά για τα επαγγέλματα εκεί. Θα το θυμάμαι για πάντα ως μια ευχάριστη ανάμνηση.