Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η Τηλεόραση στη ζωή μας (ΠΠΓΗ)

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, για το διαθεματικό project «Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο στη ζωή μας» φτιάξαμε ένα ερωτηματολόγιο για να μελετήσουμε πόσες ώρες παρακολουθούν οι νέοι (ηλικίας 8-12 χρονών) τηλεόραση, ποιες μέρες της εβδομάδας και ποιες εκπομπές. Ρωτήσαμε πόσες συσκευές τηλεόρασης έχουν στα σπίτια τους και σε ποιο δωμάτιο, ποιός επιλέγει τα προγράμματα που παρακολουθούν και αν βλέπουν μόνοι τους τηλεόραση ή με τους γονείς ή τους φίλους τους. Τέλος ρωτήσαμε τι θα προτιμούσαν να κάνουν αν δεν υπήρχε τηλεόραση για κάποιο λόγο.
Το ίδιο ερωτηματολόγιο το δώσαμε και σε μεγαλύτερες ηλικίες, αγόρια και κορίτσια, για να δούμε πόσες διαφορετικές απαντήσεις θα πάρουμε.
Τα συμπεράσματα από την έρευνα αυτή είναι ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, βλέπουν καθημερινά τηλεόραση για περισσότερες από δύο ώρες. Οι πιο πολλοί βλέπουν μόνοι τους και επιλέγουν οι ίδιοι τα προγράμματα που παρακολουθούν. Επίσης δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει δύο τηλεοράσεις και πάνω.
Άρα συμπεραίνουμε ότι η τηλεόραση είναι ένα βασικό κομμάτι στη ζωή μας, και το επιλέγουμε όλοι για την καθημερινή μας διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Έφη Κοπιδάκη
Δήμητρα Γκερούση